Åpent for nominasjoner til HumSam-prisen 2023

Åpent for nominasjoner til HumSam-prisen 2023

Åpent
Bilde
HumSam prisen

Slik nominerer du: 

Nominasjonsbrev på 1-2 sider, med lenke til CV og publikasjonsliste, sendes til sekretær for komiteen Gro Havelin på epost gro.havelin@dnva.no. Frist for nominasjoner er 1. oktober. 

Vinneren kunngjøres på Akademimøtet 17. november. 

 

HumSam-prisen, Akademiets pris for fremragende forskning innen humaniora og samfunnsvitenskap (Stefi og Lars Fylkesakers pris) har nå åpnet for nominasjoner for 2023. Prisen er på 250 000 kr og deles ut annethvert år. Den ble første gang utdelt i 2015, under navnet Fylkesakerprisen. Prisen kan gis til norske statsborgere, samt utenlandske borgere med fast bosted i Norge. 


Les mer om Akademiets HumSam-pris her. 

 


Tidligere prisvinnere 

Bilde
Tidligere HumSam-vinnere

I 2021 gikk prisen til professor i religionsvitenskap ved Universitetet i Bergen, Ingvild Sælid Gilhus (t.v). Leder for priskomitéen Terje Lohndal uttalte at "Ingvild Sælid Gilhus er et utmerket eksempel på den nysgjerrighetsdrevne forsker som brenner for sitt fag og som samtidig er åpen for innsikter fra andre fagområder." 
Filosof og samfunnsforsker Jon Elster (t.h) mottok HumSam-prisen for 2019. Priskomiteens begrunnelse skriver blant annet at "Elster har gjort banebrytende arbeid når det gjelder å bringe innsikt fra klassikere som Bentham, Marx og Tocqueville inn i moderne samfunnsforskning."