Birkelandforelesningen 2008

Dramatic climate changes in the upper atmosphere

Åpent
Det Norske Videnskaps-Akademi, Drammensveien 78, Oslo

Prof. Dr. Franz-Josef Lübken (LEIBNIZ-INSTITUT FÜR ATMOSPHÄRENPHYSIK (IAP), KÜHLUNGSBORN. Tyskland) holder årets Birkelandforelesning. Tittelen på hans foredrag er:  "Dramatic climate changes in the upper atmosphere".  

Hele foredraget ligger på ftp://ftp.iap-kborn.de/pub/luebken/. Ved å klikke på denne lenken får man opp dokumentet  "Luebken-Birkeland-25Sept08.pdf" som innholder foredraget.

 

 

Om Birkelandsforelesningene: 

Birkelandforelesningen har vært arrangert siden 1987. Universitetet i Oslo, Det Norske Videnskaps-Akademi, Yara International og Norsk Romsenter samarbeider om dette arrangementet. Leder for arrangementskomiteen er professor Tore Amundsen, UiO. 

Professor Dr. Franz-Josef Lübken, nummer to fra høyre, her sammen med medlemmer av Birkelandkomiteen. Fra venstre: Alv Egeland, Tore Amundsen, Reidun Sirevåg og Rune Ingels. (Foto: John Petter Reinertsen)

Professor Dr. Franz-Josef Lübken, nummer to fra høyre, her sammen med medlemmer av Birkelandkomiteen. Fra venstre: Alv Egeland, Tore Amundsen, Reidun Sirevåg og Rune Ingels. (Foto: John Petter Reinertsen)