Fremtidens bebyggelse - et svar på klimautfordringene?

Det Norske Videnskaps-Akademi

Foredragsholder: Anne Grete Hestnes, Professor, Institutt for byggekunst, historie og teknologi, NTNU. Møtet arrangeres av Norges Tekniske Vitenskaps-Akademi og er åpent for alle interesserte.

Foredraget vil ta for seg hvordan bebyggelsen påvirker klimaet og hvordan fremtidens bebyggelse kan bidra til å redusere klimaendringene. Det vil diskutere hvordan det må og kan fokuseres både på energieffektivisering og på energiproduksjon i bygningsmassen, hvordan dette kan gjøres, og hvilke konsekvenser det kan ha for andre sektorer. Foredraget vil også illustrere hva vi kan forvente å se av arkitektoniske løsninger.

I løpet av våren 2010 holder NTVA tre åpne møter på Det Norske Videnskaps-Akademi. De to neste møtene holdes henholdsvis 10. mars og 14. april.
Norges Tekniske Vitenskaps-Akademi (NTVA) er et frittstående akademi med formål å fremme forskning, utdanning og utvikling innen teknisk vitenskap og tilgrensende vitenskaper, til beste for det norske samfunn og for utvikling av norsk industri. I tillegg skal Akademiet bidra med informasjon om teknikk og naturvitenskap overfor myndigheter og den norske befolkning for øvrig.