Symposium om nordområdene

Marin transport i nordområdene

Akademiets hus, Drammenveien 78, Oslo

Utviklingen i Nord gir både muligheter og utfordringer for norske interesser. Nordområdene regjeringens viktigste strategiske satsingsområde i utenrikspolitikken. Slik har det vært siden vi tiltrådte i 2005, men mye har skjedd siden den gang. 

  - Utenriksminister Jonas Gahr Støre på Akademiet

Med utenriksminister Jonas Gahr Støre som hovedtaler inviterer Det Norske Videnskaps-Akademi (DNVA)og Norges Tekniske Vitenskapsakademi (NTVA) til et åpent symposium om marin transport i nordområdene tirsdag 19. oktober.

PROGRAM: 

  • Hovedforedrag ved utenriksminister Jonas Gahr Støre.
    Inviterte foredrag ved:
  • Seniorforsker, tidl. direktør Cecilie Mauritzen, Meteorologisk institutt
  • Visekonsernsjef Tor Egil Svensen, Det Norske Veritas
  • Professor Kaj A. Riska, Centre for Ships and Ocean Structures, NTNU og ILS Oy, Helsinki
  • Professor Ole Kristian Fauchald, Universitetet i Oslo 

Påmelding sendes pr. e-post til: paul@dnva.no. Påmeldingsfrist: 14. oktober. Vennligst oppgi fullt navn, tittel og institusjon.

Klarere fokus

Det Norske Videnskaps-Akademi og Norges Tekniske Vitenskapsakademi ønsker i fellesskap å bidra til klarere fokus på forskningens økende betydning i viktige beslutningsprosesser i det moderne samfunnet, og ønsker å åpne nye kanaler for dialog med opinionen og sentrale beslutningstakere.

Som et første skritt i denne retningen, inviterer akademiene i fellesskap til et symposium der temaet omfatter store utfordringer i den politiske hverdagen og samtidig er aktuelt i norsk forskning, nemlig transport til havs i de polare områdene. Temaet berører klimautviklingen, oljeutvinning i nord, tekniske aspekter innen marin teknologi, sikkerhet til havs, internasjonal politikk, sikkerhetspolitikk og havrett.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre holdt hovedforedraget Skipsfart i nordområdene - interesser, ansvar og muligheter.