Kongelig Nansenfeiring i jubileumsåret

Etter 50 år vendte Nansen Minneforelesning tilbake til Universitets Aula, der den aller første minneforelesningen ble holdt 10. oktober 1961. 50- årsjubileet for arrangementet og markering av 150- årsdagen for Nansens fødsel ble markert 10. oktober med et innholdsrikt program i Univeritets nyoppussede og tradisjonsrike aula.  Det Norske Videnskaps-Akademi ble beæret med kongelig besøk, da både H.M Kongen og H.M Dronningen, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit overvar minneforelesningen. Heller ikke publikum lot vente på seg, og nærmere 400 personer fylte opp aulaen og bidro til et svært vellykket arrangement.

Bilde
H.M Kongen og H.M Dronningen, Kronprins Haakon og Mette-Marit utenfor Univeritetets Aula. Generalsekretær Øivind Andersen og Rektor ved Uio, Ole Petter Ottersen
H.M Kongen og H.M Dronningen, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit utenfor Univeritetets Aula. Generalsekretær Øivind Andersen og rektor ved UiO, Ole Petter Ottersen tok i mot kongefamilien. Foto: Eirik Furu Baardsen

Bilde
En fullsatt Aula. Foto: Eirik Furu Baardsen
En fullsatt Aula. Foto: Eirik Furu Baardsen

 

Bilde
Nansen Minneforelesning ble holdt av Seniorforsker Jim Hurrell, National Center for Atmospheric Research, Boulder, Colorado, som ga et lærerikt innblikk i forskningen rundt de klimatiske endringene i Arktisk, og den utfordringen man der står ovenfor.
Nansen Minneforelesning ble holdt av Seniorforsker Jim Hurrell ved National Center for Atmospheric Research, Boulder, Colorado, som ga et innblikk i forskningen rundt klimaendringene, særlig relatert til de arktiske områdene.

Bilde
Klimaforsker Cecilie Mauritzen mottok Framkomiteens belønning for polarforskning. Prisen ble overrakt av Rektor ved Uio, Ole Petter Ottersen.
Klimaforsker Cecilie Mauritzen mottok Framkomiteens belønning for polarforskning. Prisen ble overrakt av rektor ved UiO, Ole Petter Ottersen.
Bilde
Sopranen Isa Katharina Gericke sang fra Eva Nansens konsertrepertoar. Foto: Eirik Furu Baardsen
Sopranen Isa Katharina Gericke sang fra Eva Nansens konsertrepertoar. Foto: Eirik Furu Baardsen 

 

'