Mateksperimenter med overrasende vri
Kunnskapskanalen viser to av de populærvitenskapelige forelesningene fra Kavliprisuka i fjor. Foredragsholderne vi møter er Nathan Myhrvold, forfatter av boken "Modernist Cuisine", og Lars Williams (bildet) og Mark Hermansen fra NOMA og Nordic Food Lab. Forelesningene ble holdt i Universitetets Aula i Oslo.
De to populærvitenskapelige Kavliprisforelesningene tar oss med på en reise der vi må forvente å bli overrasket. Nathan Myhrvold, tidligere Chief Technology Officer i Microsoft, har de siste årene dyrket interessen for matlaging og eksperimentell forskning. Hans forelesning bærer tittelen «Modernist Cuisine» som også er tittelen på hans 2400 siders kokebok.
Lars Williams ved NOMA, Nordic Food Lab. Photo: Claes Bech Poulsen
Lars Williams and Mark Hermansen fra NOMA, Nordic Food Lab skal snakke om hvordan man avgrenser det spiselige fra det uspiselige.
Kavliprisen er en internasjonal vitenskapspris innen astrofysikk, nanovitenskap og nevrovitenskap som deles ut i Oslo annet hvert år. Populærforelesningene er en del av Kavliprisuka, og i 2012 var temaet vitenskap og matlaging.
Programmet er produsert av Yvonne Pettrém og Arve Nordland.