Akademimøte

Wagners opera Lohengrin - fra Nationaltheatret 1911 til Operaen 2015

Åpent
Videnskapsakademiet, Drammensveien 78
Praktisk informasjon

Møtet starter kl. 18

Åpent for alle interesserte

 

 

 

 

Foredrag ved formidlingssjef ved Den Norske Opera & Ballett Maria af Klinteberg Herresthal.

Møtet innledes ved at Nils Holme holder minnetale over Finn Lied og Bo Andersen holder minnetale over Bjørn Johan Landmark.

Wagners mest romantiske opera, Lohengrin, har siden premieren i Weimar i 1850 blitt mottatt med begeistring verden over. Men selv om den i dag tilhører operalitteraturens kjernerepertoar, har vi bare kunnet oppleve fire forskjellige iscenesettelser av den her i Norge. Den femte får sin premiere på Operaen den 8. mars i år.

Maria af Klinteberg Herresthal vil ved hjelp av bilder og musikkeksempler gi en innføring i Lohengrin. Med utgangspunkt i tidligere iscenesettelser på norske scener belyser hun hvordan de historiske omstendighetene har påvirket de kunstneriske valgene. Hun vil også fortelle om Nasjonaloperaens nye oppsetning og filosofere over hva som gjør at Wagners kunst fortsetter å fascinere og inspirere til nytolkninger.

***

Torsdag 5. mars 2015 er Akademiets medlemmer velkomne til generalprøven på "Lohengrin" på Den Norske Opera & ballett. Musikalsk ledelse ved John Helmer Fiore og regi Johannes Erath.

Vi gjør oppmerksom på at det er begrenset med plasser.

For billetter til generalprøven kontakt Gro Havelin innen 27.02. på e-post: gro.havelin@dnva.no eller telefon: 22 12 10 9022 12 10 90