Formiddagsmøte

Kometen kommer! Reisen til Churnynov-Gerasimenko

For medlemmer
Det Norske Videnskaps-Akademi, Drammensveien 78, Oslo
Formiddagsmøter 2015

Formiddagsmøtene arrangeres for Akademiets medlemmer og ledsagere.

Påmelding må skje senest dagen før møtet til Line Therese Nævestad på e-post: l.t.navestad(a)dnva.no eller telefon: 22 84 15 04 (sentralbord: 22 84 15 00)

 

Foredrag ved Bo Andersen

Bo Andersen er administrerende direktør ved Norsk Romsenter

Foredraget vil handle om Rosetta- ferden. Hvorfor og hvordan har Norsk Romsenter vært med på en utrolig ferd som ennå ikke er over? Hvorfor er det viktig å utforske kometer og hvorfor er det Europa som gjør det? På hvilket vis har norske forskere og norsk industri vært med på dette? Hvordan lande på noe som er så lett at man ikke kan gå i vanlig bane rundt den? Og hva har vi til nå funnet ut? Hvordan er planene videre for Rosettas ferd og hvilke andre liknende ferder er planlagt?