Lansering av Old Norse Library på internett

Den norrøne litteraturen er viktig for den nordiske og norske kulturarven. Den er en meget rik historisk kilde, den har spilt en stor rolle i norsk nasjonsbygging, og er fremdeles meget leseverdig som god litteratur.  Miljøene rundt nettstedet Bibliotheca Polyglotta har derfor tatt ansvaret for å lage en nettutgave av denne litteraturen på det norrøne originalspråket og med oversettelser til norsk og engelsk. 23. februar presenteres pilotprosjektet på Vitenskapsakademiet.

Vi har gleden av å presentere resultatene av et pilotprosjekt, der kongesagene, den mytologiske diktningen, de viktigste islendingesagaene samt noe av den lærde litteraturen, er gjort tilgjengelig på internett

Mer om Bibliotheca Polyglotta

Bilde

I mangel av en enkelt tilgjengelig og søkbar nettutgave med oversettelser har vi på denne måten villet gjøre den norrøne litteraturen tilgjengelig for forskning og undervisning, men også for det lesende publikum, både nasjonalt og internasjonalt.


Arrangementet er åpent, men av serveringshensyn er påmelding nødvendig.

 

Program:

  • Åpning visepreses og leder for Den historisk-filosofiske klasse Camilla Serck-Hanssen
  • Takketale ved Jens Braarvig, om norrøn-prosjektet og filologiens digitale fremtid
  • Den norrøne litteraturen -- hva betyr den i dag? Mikael Males
  • Demonstrasjon av nettsiden
  • Foredrag om Barlaam og Josaphat ved Magnus Rindal og Amund Bjørsnøs
  • Opplesning ved Birna Hafstein og Hauk Heyerdahl

           *
Selskapelig samvær

 
Prosjektet er støttet av Bergesenstiftelsen, Fritt Ord, Det Norske Videnskaps-Akademi, Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo, Norsk institutt for palaeografi og historisk filologi.