Årsmøte på Grand Hotel

Onsdag 3. mai avholdes Akademiets årsmøte på Grand Hotel, der årets nye medlemmer får overrakt sin medlemsdiplom. H.K.H. Kronprins Haakon er til stede under møtet og etterfølgende middag. Tidligere president i Royal Society og Nobelsprisvinner i medisin og fysiologi i 2001 Paul Nurse holder foredraget Making Science Work. I tillegg skal fire priser deles ut.

Bilde

Prisvinnere
Trond Helge Torsvik, professor ved UiO tildeles Fridtjof Nansens belønning for fremragende forskning innen realfag og medisin. Han får prisen for fremragende forskning innen geofysikk.

Dr. Jannike Solsvik ved  Institutt for kjemisk prosessteknologi, NTNU tildeles Fridtjof Nansens belønning for yngre forskere for fremragende forskning innen væskedynamikk. Les mer om Fridtjof Nansens belønninger for 2017

Fylkesakerprisen tildeles Annelin Eriksen og Knut Mikjel Rio ved Universitetet i Bergen. De mottar prisen "for sin forskning innen sosialantropologien."  Les mer

Det Norske Videnskaps-Akademis Lærerpris for 2017 går til Terje Pedersen, Linn-Merethe Kibsgård Godfrey og Anne-Marit Selstø Rathke ved Rothaugen skole i Bergen.  Les mer

Overrekkelse av diplomer til nye medlemmer
31 nye medlemmer ble i år valgt inn i Akademiet. I den matematisk-naturvitenskapelige klasse ble 14 nye medlemmer innvalgt, mens Den historisk-filosofiske klasse fikk 17 nye medlemmer. Mer informasjon om årets innvalg

Foredrag ved Paul Nurse

Bilde
Sir Paul Nurse. Foto: Fiona Hansen/AP Images
Sir Paul Nurse. Foto: Fiona Hansen/AP Images

Tidligere president i Royal Society og Nobelsprisvinner i medisin og fysiologi i 2001 Paul Nurse holder foredraget: Making Science Work:

I will consider how we can make science work well, to make good decisions about what scientific research should be supported for the public good.  The term public good is meant in the widest possible sense:  covering the contributions science makes to our culture and also the applications of science that benefit society:  improving our health and quality of life, securing sustainability and protection of the environment, driving innovation to support our economy

Kunstnerisk innslag ved

Bilde
Trio de Janeiro
Trio de Janeiro

 

Bilde

Nina Kristiansen, redaktør for forskning.no holder hovedttalen under middagen.