Lærerprisen 2017

Det Norske Videnskaps-Akademis Lærerpris for 2017 går til Terje Pedersen, Linn-Merethe Kibsgård Godfrey og Anne-Marit Selstø Rathke ved Rothaugen skole i Bergen.

Eleven i sentrum
Prisvinnerne setter eleven i sentrum og stimulerer til at elevene kan engasjere seg best mulig. Lærerne arbeider for at elevene skal få et personlig forhold til skolehverdagen. De legger til rette for elevdemokratiet i gjennomføring, evaluering og utvikling av fagtilbudet. Prisvinnerne har fag- og profesjonsfellesskap med tette bånd og respekt, med interesse og deltagelse i de andre faglærerne sine områder, heter det blant annet i begrunnelsen fra priskomiteen.

Bilde
Rothaugen skole. Foto: Ole Pedersen
Rothaugen skole. Foto: Ole Pedersen

Lærerteamet har et samarbeid med institutt for sammenlignende politikk ved Universitet i Bergen og det pedagogiske miljøet ved Høgskolen i Bergen.

Prisvinnerne stimulerer elevene slik at de kan bli gode medborgere gjennom å aktivt oppsøke kunnskap. Lærene underviser i matematikk, naturfag, kroppsøving, KRLE, samfunnsfag, engelsk og tysk. Prisen deles ut av styret i Det Norske-Videnskaps Akademi. Priskomiteen ledes av Svein Sjøberg.

Vinnerne:


Bilde
Obligatorisk!

Terje Pedersen
Terje Pedersen er 42 år og har jobbet ved Rothaugen 12 år. Han har lærerskole fra Sogndal og har også gått ved Pacific Lutheran University. Han underviser i engelsk, samfunnsfag og kroppsøving.

 

 

 

Bilde
Obligatorisk!

 

 

Linn-Merethe Kibsgård Godfrey
Linn-Merethe Kipsgård Godfrey er 40 år og har jobbet 10 år på Rothaugen skole. Hun har mellomfag i nordisk og tysk samt PPU.

 

 

Bilde
Obligatorisk!

 

 

 

 

 

Anne-Marit Selstø Rathke

Anne-Marit Selstø Rathke er 27 år. Hun ble ferdig utdannet våren 2012 og jobbet først et halvt år på Ulsmåg barneskole, før hun startet på Rothaugen januar 2013. Hun underviser i matematikk og naturfag.

***


Det Norske Videnskaps-Akademis lærerpris ble opprettet til minne om Daniel Føllesdal (1869 -1923), kona Bertha (1871-1937) og seks av deres barn som også var lærere. Prisen på 50.000 kroner og ett diplom. Den deles ut annethvert år på Det Norske Videnskaps-Akademis årsmøte, i år 3. mai 2017.