"Creative non-fiction": True stories, well told

For medlemmer
Det Norske Videnskaps-Akademi, Drammensveien 78

Møte for medlemmer (og venner) av gruppe 5,6 og 7

«Creative non-fiction»: True stories, well told.

Leser du «Sapiens»? Har du lest «Guns Germs and Steel»? Hva med «Sjarmen med tarmen»? 

På vårt felles møte for gruppe 5, 6 og 7 vil vi fordype oss i «creative non-fiction». Det er en spennende litterær form for sakprosa som vi vil få belyst gjennom fire aktuelle populærvitenskapelige bøker innen våre fagfelt:

Tone Gregers (Institutt for biovitenskap, UiO) har skrevet «Alt du må vite om vaksiner».

Dag Hessen (samme institutt) har skrevet flere bøker, og denne kvelden forteller han om boka «C -- karbon. En uautorisert biografi». 

Anne Spurkland (Institutt for medisinske basalfag, UiO) har nettopp utgitt «Immun. Kroppens evige kamp for å overleve».

Anne Hope Jahren (Senter for jordens utvikling og dynamikk, UiO) kommer også. Hennes bok «Alt jeg vet om planter» kom på norsk i høst. Det er en fortelling om vitenskap og kjærlighet! 

De fire forfatterne vil kort fortelle om hvorfor og hvordan de har skrevet bok (og ikke bare publikasjoner), og også lese litt fra bøkene. Deretter blir det en panelsamtale med forfatterne. Professor i sakprosa Johan Tønnesson vil lede samtalen.

Før middag blir det mulighet for å kjøpe en eller flere av bøkene til en god pris (den lovlige 12,5% rabatt på nye bøker) fra Ark bokhandel på Solli plass, så her kan man tenke julegaver. Ark kommer til Akademiet med bøker og betalingsterminal.