Formiddagsmøte

Science and music

For medlemmer
Det Norske Videnskaps-Akademi

 

Merk at dette arrangementet starter klokken 13.00

Vasily Petrenko: Science and music

Vasily Petrenko er Oslo-Filharmoniens bejublede og verdensberømte sjefdirigent. Han ble født i St Petersburg i 1976 og har hatt en kometaktig karriere. Han har gjestet verdens fremste orkestre og gjort tallrike plateinnspillinger med glimrende kritikker.

Petrenko vil diskutere relasjoner mellom musikk og vitenskap og inviterer til spørsmål om musikkens plass i en rasjonell verden. Som ung hadde han et valg mellom å bli en profesjonell musiker eller svømmer og selv i dag har idrett, og ikke minst fotball, en viktig rolle i hans liv. Petrenko er tildelt et æresprofessorat og Doctors of Letter grad ved Liverpool Hope University.