Klimatoppmøtet - Dagen derpå

Åpent
Det Norske Videnskaps-Akademi, Drammensveien 78
Praktisk informasjon

Sted: Det Norske Videnskaps-Akademi, Drammensveien 78
Tid: Mandag 17. desember 2018 kl. 18.00 - 20.00
Påmeldingsfrist: Mandag 17. desember 2018 kl. 15.00
 

Det Norske Videnskaps-Akademi’s Utvalg for klima, miljø og ressursbruk, i samarbeid med Cicero og Bjerkenessenteret for klimaforskning inviterer til en kveld der vi går gjennom resultatet fra klimatoppmøtet i Katowice i Polen.

Les sammendrag av møtet

Fra 3. til 14. desember er klimaforhandlere fra de fleste verdens land samlet til det 24. klimatoppmøtet i Katowice i Polen. Et av målene på årets forhandlinger er å få på plass et regelverk for hvordan Parisavtalen kan bli implementert og nå sine mål. Da Parisavtalen ble vedtatt i 2015, var en av forutsetningene at de nasjonale bidragene i form av utslippskutt skulle styrkes gradvis.

Med møtet i Katowice friskt i minnet inviterer Det Norske Videnskaps-Akademi’s Utvalg for klima, miljø og ressursbruk, i samarbeid med Cicero og Bjerkenessenteret for klimaforskning, til en kveld der vi går gjennom resultater på møtet, hva som skal til og viktigheten av at vi sammen kan nå målene i Parisavtalen.

Jan Fuglestvedt er forskningsleder ved CICERO senter for klimaforskning og sitter i ledelsen til FNs klimapanel som viseformann i IPCC arbeidsgruppe 1. Han har lang erfaring i å jobbe med ulike deler av klimafaget og har vært med å skrive en rekke av klimapanelets rapporter.

Tore Furevik er direktør for Bjerknessenteret for Klimaforskning. Han er professor i Fysisk Oseanografi ved  Universitetet i Bergen og klimadirektør ved samme universitet.