Akademiets lærerpris til Ellen Egeland Flø

Det Norske Videnskaps-Akademis Lærerpris for 2019 går til Ellen Egeland Flø ved Mailand videregående skole i Lørenskog. Prisen er på 50.000 kroner, og blir overrakt av kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner på Akademiets årsmøte 3. mai. 
 

Bilde
 Ellen Egeland Flø, lærerprisen 2019, foto: Thomas B. Eckhoff
Ellen Egeland Flø. Foto: Thomas Eckhoff

Ellen Egeland Flø er lektor med bakgrunn som sivilingeniør med fordypning i matematikk og fysikk. Hun er oppdatert på ny forskning og teknologiutvikling, og det tar hun med seg inn i undervisningen. 

- Hun er en helt eksepsjonell realfagslærer som deler fritt av sine metoder, langt utenfor fagets og skolens grenser. Hun bidrar til å avmystifisere fysikk og teknologi, både for lærere og elever. Hennes kreative måte å jobbe på kommer alle elever til gode, sier Svein Sjøberg, leder av priskomiteen.

En ekte ildsjel
Sjøberg legger til at den ferske prisvinneren er god til  å skape nettverk og relasjoner, slik at kunnskaper og erfaringer blir delt og kommer flere elever og kolleger til gode. 

- Ellen Egeland Flø er ildsjel for inkluderende undervisning, både for de svake og de med spesiell begavelse og nysgjerrighet, sier Sjøberg.

I nominasjonen til prisen, signert av blant annet lærere, foreldre, og elever, beskrives Ellen Egeland Flø som en meget engasjert, dyktig og utviklingsorientert lærer.

Flere  kolleger, elever, ledelsen og samarbeidspartnere beskriver henne som en ildsjel, som bruker langt mer av sin tid enn noen kunne forvente. Dette skoleåret jobber hun 50 prosent som lærer,  og 50 prosent som prosjektleder for forskningsprosjektet GT-make i samarbeid med bl.a. Institutt for pedagogikk ved UiO, heter det i nominasjonen.

Om Lærerprisen
Det Norske Videnskaps-Akademis lærerpris ble opprettet til minne om Daniel Føllesdal (1869 -1923), kona Bertha (1871-1937) og seks av deres barn som også var lærere. Prisen på 50.000 kroner deles ut annethvert år, første gang var i 2009.

Tidligere prisvinnere:
• 2017: Terje Pedersen, Linn-Merethe Kibsgård Godfrey og Anne-Marit Selstø Rathke
• 2015: Jørn Hjulstad
• 2013: Annette Iversen Aarflot
• 2011: Atle Oanes
• 2009: Jostein Walle