Eat-Lancet på norsk
Artikkel i Dagbladet
Den 17. januar ble EAT-Lancet-kommisjonens rapport om sunne kosthold fra bærekraftig matproduksjon publisert.
Nå har vi gleden av å invitere til diskusjon om hva funnene betyr for Norge.
Hvordan kan Norge møte målene som er satt i rapporten?
Hva er rammeverkene for nasjonale matsystemer, politikk og handel?
Hvilken rolle har tverrfaglig forskning når det gjelder å adressere komplekse globale problemstillinger?
Hvordan kan denne type forskning få gjennomslagskraft?
Innledere og paneldeltakere
Dr. Gunhild A. Stordalen, Grunnlegger og styreleder, EAT
Dr. Line Gordon, Direktør, Stockholm Resilience Centre Professor
Dag O. Hessen, Biolog, Universitetet i Oslo Professor
Camilla Stoltenberg, Direktør, Folkehelseinstituttet
Forsker Laila Aass/Professor Odd Magne Harstad, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
Aksel Bernhoft, leder Akademiets komité for geomedisin – mat, miljø, helse
Moderator:
Marina Tofting