Er det mulig å tilpasse Eat-lancet til norske forhold?

Eat-Lancet på norsk

For inviterte
DNVA
Les debatten om Eat-lancet i Dagbladet

Artikkel i Dagbladet 

Den 17. januar ble EAT-Lancet-kommisjonens rapport om sunne kosthold fra bærekraftig matproduksjon publisert.

 

Nå har vi gleden av å invitere til diskusjon om hva funnene betyr for Norge.

Hvordan kan Norge møte målene som er satt i rapporten?

Hva er rammeverkene for nasjonale matsystemer, politikk og handel?

Hvilken rolle har tverrfaglig forskning når det gjelder å adressere komplekse globale problemstillinger?

Hvordan kan denne type forskning få gjennomslagskraft?

 

 

Innledere og paneldeltakere

Dr. Gunhild A. Stordalen, Grunnlegger og styreleder, EAT

Dr. Line Gordon, Direktør, Stockholm Resilience Centre Professor

Dag O. Hessen, Biolog, Universitetet i Oslo Professor

Camilla Stoltenberg, Direktør, Folkehelseinstituttet

Forsker Laila Aass/Professor Odd Magne Harstad, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Aksel Bernhoft, leder Akademiets komité for geomedisin – mat, miljø, helse

 

Moderator:

Marina Tofting