Formiddagsmøte

Dataspill som identitetsbygger og sosialiseringsarena

For medlemmer
Det Norske Videnskaps-Akademi
Foredragsholder:

Faltin Karlsen er professor i medievitenskap ved Høyskolen Kristiania. Han forsker på mediebrukere og spillkultur og er medredaktør av boken "Transgression in Games and Play".

Dataspill er i dag en av de aller største, om ikke den største, kulturindustrien vi har. For mange forbindes dataspill med lek, men rekken av spill som behandler alvorlige temaer på en nyansert måte blir stadig lengre. Psykisk helse, mellommenneskelige relasjoner og historisk viktige hendelser er blant temaene.

Foredrag av Faltin Karlsen. 

Dataspill er for mange også en viktig sosialiseringsarena. Særlig blant yngre spillere er kunnskap og ferdigheter knyttet til dataspill en viktig kulturell kapital, og for noen kanskje den viktigste man har. I sin forskning har Faltin Karlsen fulgt deler av spillkulturen fra innsiden gjennom aktiv deltagelse over lengre tid. Foredraget fokuserer hvorfor dataspill får så stor betydning for folk og hvordan dette kan bidra til å forme deres identitet.