FORMIDDAGSMØTE

Jeg samler støv fra stjernene

For medlemmer
Det Norske Videnskaps-Akademi
Foredragsholder:

Jon Larsen er billedkunstner, jazzmusiker og kapellmester i Hot Club de Norvège. Stein- og mineralsamler helt fra ungdommen. Ulønnet gjesteforsker ved Institutt for geofag, UiO. Forfatter av «Jakten på stjernestøvet» og «Stjernejeger»,

Mikrometeoritter med samlet vekt i titusentonn-klassen drysser årlig ned over jorden. Jon Larsen jakter på dem magnet og plastposer. 

Ikke alle trodde på funnene hans i starten, men i 2016 bekreftet ekspertene ved Natural History Museum i London at samlingen hans besto av utenomjordiske steiner av samme type som tidligere er funnet i arktisk blåis. Mikrometeoritter inneholder blant annet vann og aminosyrer og kan bidra til forståelsen av solsystemets opprinnelse og liv på jorda. I 2017 havnet bildene av steinene hans på forsiden av The New York Times.