Karen Unhlenbeck og Kong Harald V

50 beste bilder fra 2019

De 50 beste bildene fra 2019 som berører oss er kåret av nettavisen BestLife. På 14. plass finner vi fotoet av Abelprisvinner Karen Uhlenbeck og Kong Harald V i Aulaen med tittelen: Den mest prestisjefylte matematikkprisen går endelig til en kvinne. Bildet er tatt av Trygve Indrelid, NTB Scanpix. 

Uhlenbeck er sitert på at kvinnebevegelsen og bøker som Betty Fridans "Myten om kvinnen" gjorde det mulig for henne å ha en karriere i matematikk. BestLife er en amerikansk nettavis som skriver om positive nyheter. De fleste artiklene handler om helse, reiser, kultur, mellommenneskelige forhold og trender. Les artikkelen her. 

Abelprisen i matematikk deles ut hvert år og priskomiteen ledes av Det Norske Videnskaps-Akademi. Abelprisen ble etablert av den norske regjeringen i 2002 og er blitt delt ut til 20 prisvinnere, inkludert Karen Uhlenbeck. 

På sjette plass er bildet av Michael Mayor som leser en artikkel på nettet om at han har vunnet Nobelprisen i fysikk for 2019. Under kan du se flere bilder fra Aulaen tatt av Trygve Indrelid. 

Relatert bildegalleri

Karen Uhlenbeck