Formiddagsmøte

Vannet i solsystemet

For medlemmer
Det Norske Videnskaps-Akademi, Drammensveien 78

Foredrag ved Stephanie Werner

Vann regnes som hovedingrediensen i livet slik vi kjenner det. Mange romoppdrag er designet for å søke etter liv eller i det minste beboelige forhold på andre planetære legemene i solsystemet og utover. I dette foredraget skal vi reise gjennom solsystemet for å utforske hvordan, hvor og hvor mye vann kan finnes på andre planeter. Vi vil sette observasjoner i sammenheng med dannelse og utvikling av planetære systemer. Hvor kommer vannet på jorden fra? Hva innebærer det for eksoplanetære systemer? Hvor sannsynlig er det å finne en annen beboelig jord der ute?

Stephanie Werner er professor i geofysikk og planetologi og gruppeleder for sammenlignende planetologi ved Senter for jordens utvikling og dynamikk, Institutt for geofag, Universitetet i Oslo