Pandemien - tillit i koronaens tid del 5 - ved Per Buvik

Se opptak: Den ultimate roman om en epidemi: Pesten (1947) av Albert Camus

Åpent
Digitalt møte, se lenke
Foredragsserie:

Den ultimate roman om en epidemi: Pesten (1947) av Albert Camus

Foredrag ved professor Per Buvik (emeritus) ved Universitetet i Bergen. 

Pesten av Albert Camus ble utgitt i 1947. Utviklingen av koronapandemien har på kort tid gjort boken til en av de mest leste romanene i verden. Boken er nesten skremmende profetisk og aktuell, 60 år etter forfatterens død. Professor Per Buvik leser i dette foredraget romanen inn i vår egen samtid.

Se opptak:

 

Møtet ledes av preses i Akademiet, Hans Petter Graver. Møtet er åpent for alle.
Vi legger tilrette for spørsmål via chat-funksjonen. Husk å skru av egen mikrofon når du går inn i det digitale møterommet. Om ikke forstyrres foredragsholderen, og alle kan høre bakgrunnstøyen.
Møtet blir tatt opp og lagt ut på nettsiden til Akademiet så snart som mulig etterpå. 
Foredraget er en del av en forelesningsrekke fra Vitenskapsakademiet som deles digitalt i forbindelse med koronapandemien. Pandemien - tillit i koronaens tid. Foredragene sendes direkte torsdager klokken 18.00.

Bilde
Profgessor i litteratur Per Buvik
Per Buvik foreleste om Pesten ved Bergen offentlige bibliotek tidligere i vår. Foto: Bergen offentlige bibliotek.

Per Buvik er dr. philos. og professor emeritus i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. I tallrike artikler og bøker, primært om fransk litteratur fra 1800- og 1900-tallet, er han særlig opptatt av å kombinere den litterære tekstanalysen med psykologiske og/eller idéhistoriske perspektiver.  Buvik er medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi.