Utdeling av Holmboeprisen 2020 og 2021

Strømmes
Det Norske Videnskaps-Akademi

Se opptak fra seremonien her

Utdeling av Holmboeprisen for 2020 og 2021

Bilde
Portrett av Holmboeprisvinner Ludvig Vea
Holmboeprisvinner 2021 Ludvig Vea. Foto: Åkrehamn videregående skole

Bernt Michael Holmboes minnepris, populært kalt Holmboeprisen, er en nasjonal lærerpris som årlig hedrer en eller flere matematikklærere eller et matematikkmiljø i norsk grunnskole eller videregående skole. Prisen deles ut av Norsk matematikkråd.
Prisutdelingen i 2020 ble utsatt på grunn av Covid-19. Utdelingen i 2021 er derfor en dobbeltutdeling hvor Holmboeprisvinner for 2020, Anne Seland fra Flekkefjord videregående skole og Holmboeprisvinner 2021, Ludvig Vea fra Åkrehamn vidaregåande skole, hedres. Prisen deles ut av Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby, og seremonien streames direkte på denne siden. 

Lærerprisen er ett av flere tiltak som blir støttet av Abelstyret for å heve matematikkfagets status i samfunnet og stimulere barn og unge til å bli interessert i matematikk.

Bilde
Portrett av Holmboeprisvinner Anne Seland
Holmboeprisvinner 2020 Anne Seland. Foto: Privat

Kort om Holmboeprisen

  • Holmboeprisen er oppkalt etter læreren til den verdensberømte norske matematikeren Niels Henrik Abel, Bernt Michael Holmboe.
  • Prisen ble opprettet i 2005 av Norsk matematikkråd.
  • Prisbeløpet er på 100 000 kr og deles likt mellom prisvinner og prisvinners skole
  • Priskomiteen består av fem personer som har vurdert nominasjoner som er sendt inn fra lærerorganisasjoner, matematikkdidaktiske miljøer og fra universitetsmiljøene.

Les mer om Holmboeprisen her