Kavliprisvinner John O'Keefe holder semesterets Carnegie-forelesning 29. september. Du kan følge forelesningen via Zoom.

Hjernens kognitive kart - foredrag ved Kavliprisvinner O'Keefe

Strømmes
Zoom Webinar
Om John O'Keefe:

John O'Keefe er professor i nevrovitenskap, og er for tiden tilknyttet University College, London. Han har britisk-amerikansk bakgrunn, og tok sin doktorgrad i biologisk psykologi ved McGill University, Canada i 1967. Han jobbet sammen med May-Britt Moser og Edvard Moser på Senter for Hukommelsesbiologi/Kavliinsituttet for nevrovitenskap. Fra 2015 ble han gjesteforsker ved NTNU.

I 2014 vant O'Keefe, sammen med Moserne, både Kavli- og Nobelprisen. 

Kavliprisen:

Kavliprisen deles ut annenhvert år innen grenene nevrovitenskap, nanovitenskap og astrofysikk. Kavliprisen er et samarbeid mellom Det Norske Videnskaps-Akademi, Kunnskapsdepartementet og Kavli Foundation, i USA. 

Carnegie Science inviterer nok en gang til Kavlipris-forelesning. Kavliprisvinner John O'Keefe (2014) vil diskutere nevrovitenskapelige fremskritt med Frank Sesno.

I samarbeid med Den norske ambassaden i Washington D.C arrangerer Kavli Foundation og Det Norske Videnskaps-Akademi onsdag 29. september en samtale mellom Frank Sesno, prisvinnende journalist, og Dr. John O'Keefe om hans forskning på hjernen. 

Bilde
Kollasj med farger

En samtale om hjernen

O'Keefe vant Kavliprisen (2014) og Nobelprisen (2014), sammen med Edvard og May Britt Moser, for deres forskning på hjernens evne til å sanse beliggenhet i rom, og som følge, orientere seg. 

I senere år har O'Keefe forsket videre på hvordan kommunikasjonen, i form av elektriske signaler, gir beskjed til hjernen om posisjons-sansen. Hvor nøyaktig dette signalet er, avhenger av når denne kommunikasjonen oppstår. 

Se samtalen direkte fra USA 

Du kan enda melde deg på det digitale arrangementet, for å se overføringen fra Carnegie-instituttet i Washington D.C, USA. Samtalen vil foregå over Zoom Webinar, fra 15:00 - 16:00, amerikansk tid. I Norge vil dette foregå 29. september kl 21:00 - 22:00. 

Meld deg og les mer: