Se bilder:

Kavliprisutdeling i Oslo Konserthus

Åpent
Oslo Konserthus (Munkedamsveien 14, Oslo)
Kavliprisuka 2022

Kavliprisuka er i år trolig Norges største vitenskapsarrangement. Under årets prisuke skal prisvinnere fra 2022 og 2020 hedres og feires. Kavliprisuka er en feiring av vitenskapen og en mulighet til dialog om og rundt banebrytende forskning innenfor feltene astrofysikk, nanovitenskap og nevrovitenskap. Arrangementene holdes i Oslo og Trondheim.

Fred Kavli

Fred Kavli var en industrimagnat som vokste opp i Eresfjord i Romsdalen. Etter endte studier i fysikk ved NTH (dagens NTNU) i Trondheim reiste han til USA der han etablerte Kavli Corporation i Los Angeles. Da selskapet ble solgt i 2000, opprettet han Kavli Foundation, som i dag er en av tre aktører som samarbeider om en av verdens største forskningspriser. Kavliprisen deles ut annethvert år innen astrofysikk, nanovitenskap og nevrovitenskap.  

Opplev Kavliprisuka 2022

5. september:

Intervjuer med Kavliprisvinnerne 

6. september:

Kavliprisutdelingen 2022

8. september:

Symposium i astrofysikk  (Oslo) 

8. september:

Samtale med prisvinnere (Trondheim)

9. september:

Symposium i nanovitenskap (Trondheim)

9. september:

Symposium i nevrovitenskap (Trondheim)

Velkommen til prisutdelingsseremonien for Kavliprisene 2022 og 2020. Opplev forskning og musikk i forening. Møt Kavliprisvinnerne i astrofysikk, nano- og nevrovitenskap i Oslo Konserthus.

Se bilder fra utdelingen her (Flickr)

Se opptak fra prisutdelingen:

 

Musikerne Sondre Lerche, Iris og trioen Alma, Hector, og Franz Serafin Kraggerud bidrar med hvert sitt musikalske innslag. I tillegg kommer Mari Boine med et stort kor.  

Programmet ledes av programleder Gry Molvær Hivju og vitenskapsformidler Jim Al-Khalili. Kavliprisen i astrofysikk, nano- og nevrovitenskap deles ut av H.M. Kong Harald.

Bilde
Jim Al-Khalili & Gry Molvær Hivju og Oslo Konserthus
Programledere Jim Al-Khalili og Gry Molvær Hivju. t.h. Oslo Konserthus
Bilde
iris (t.v), Sondre Lerche og Mari Boine (t.h)
Iris (t.v), Sondre Lerche og Mari Boine (t.h). (Fotografer: Robin Frøderberg, Tonje Thilesen og Knut Bry)
Bilde
Alma, Hector og Franz Kraggerud
Alma, Hector og Franz Kraggerud. (Fotograf: Julia Serafin)

Prisutdelingen foregår i Oslo Konserthus (adresse: Munkedamsveien 14). Arrangementet er åpent for alle, men krever påmelding. 

Dørene åpner kl.13:00 og forfriskninger vil bli servert. Vær vennlig å vis frem invitasjon (QR-kode) eller registrering ved inngangen til Oslo Konserthus. Alle gjester bes om finne sitt sete innen kl. 13:45. Seremonien vil avsluttes rundt kl. 17:00. 

Kavliprisutdelingen blir tatt opp og sendes på NRK2 8.september kl. 20:00. 

Bilde
Kavliprisuka 850 x 300