Kavliprisuka 2022

Samtale med prisvinnere på NTNU

Åpent
NTNU (TBA)
Kavliprisuken 2022

Kavliprisuka er i år trolig Norges største vitenskapsarrangement. Under årets prisuke skal prisvinnere fra 2022 og 2020 hedres og feires. Kavliprisuka er en feiring av vitenskapen og en mulighet til dialog om og rundt banebrytende forskning innenfor feltene astrofysikk, nanovitenskap og nevrovitenskap. Arrangementene holdes i Oslo og Trondheim.

Fred Kavli

Fred Kavli var en industrimagnat som vokste opp i Eresfjord i Romsdalen. Etter endte studier i fysikk ved NTH (dagens NTNU) i Trondheim reiste han til USA der han etablerte Kavli Corporation i Los Angeles. Da selskapet ble solgt i 2000, opprettet han Kavli Foundation, som i dag er en av tre aktører som samarbeider om en av verdens største forskningspriser. Kavliprisen deles ut annethvert år innen astrofysikk, nanovitenskap og nevrovitenskap.   

Opplev Kavliprisuka 2022

5. september:

Intervjuer med Kavliprisvinnerne 

6. september:

Kavliprisutdelingen 2022

8. september:

Symposium i astrofysikk  (Oslo) 

8. september:

Samtale med prisvinnere (Trondheim)

9. september:

Symposium i nanovitenskap (Trondheim)

9. september:

Symposium i nevrovitenskap (Trondheim)

Velkommen til samtale med Kavliprisvinnerne ved NTNU i Trondheim.

Praktisk informasjon

NTNU er arrangør for Kavliprisens forelesning i Trondheim.

Les mer på NTNUs nettsider.

Den engelskspråklige vitenskapsjournalisten Nancy Bazilchuk og kjemiker, vitenskapsjournalist og tidligere NRK-profil Unni Eikeseth, vil lede samtalen under Kavliprisforelesningene på NTNU i september.

På grunn av pandemien, tar NTNU imot både imot mottakere av Kavliprisen 2020 og 2022. Arrangementet er den del av Kavliprisuka 2022 og det er NTNU som er vertskap for arrangementet. 

Bilde
Nidarosdomen. (Foto: Mykola Ksenofontov)
Nidarosdomen. (Foto: Mykola Ksenofontov).
Bilde
Kavliprisuka 850 x 300