Kavliprisuka 2024 / Special event

Konferanse: CuttingEdgeAI

Universitetets Aula, Karl Johans gate 47

Praktisk informasjon

Arrangementet er gratis og åpent for alle, men krever påmelding. Meld deg på her

Se fullstendig program

Arrangementet et samarbeid mellom 
NORA (Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium) og Kavliprispartnerne; 
Kunnskapsdepartementet
The Kavli Foundation 
og Det Norske Videnskaps-Akademi (DNVA).

Kontaktperson i DNVA: Håkon Sandbakken

Kavliprisuka 2024

Oslo

Mandag 2. september
10:00 – 12:00 Parallelle prisvinnerforelesninger, UiO

Tirsdag 3. september
14.00 – 15:15: Utdeling av Kavliprisen 2024, Oslo Konserthus. Seremonimestre er Selda Ekiz og Jim Al-Khalili (BBC). Påmelding kreves (lenke kommer)
19:00 Regjeringens offisielle bankett, Oslo Rådhus. (Kun for inviterte)

Onsdag 4. september
Special event: 
09:00 – 13:00 Kavli Prize Week – CuttingEdgeAI, UiO/ Univeristetets Aula 

Torsdag 5. september
12:00 – 18:00 Kavlisymposium: Astrofysikk 
18:00 – 21:00 Festmiddag i Akademiet for astrofysikerne (kun inviterte)
 
Trondheim

Onsdag 4. september
19.00: Festmiddag, Erkebispegården (kun inviterte)

Torsdag 5. september
10:00 – 15:00 Nano- og nevrovitenskapssymposium
19.00: Middag (kun inviterte)

Prosjektleder Kavliuka: Eirik Lislerud 

Se Kavliprisen på YouTube

Kunnskapsdepartementet inviterer til konferanse om kunstig intelligens og de dyptgripende endringene den nye teknologien fører med seg. Hovedtaler er professor Stuart Russel fra UC Berkely.

Kavliprisuka går av stabelen i september. Som del av programmet inviterer Kunnskapsdepartementet til konferanse om kunstig intelligens 4. september i Universitetets Aula (UiO). 

– Kunstig intelligens og maskinlæring kommer til å forandre samfunnet på måter vi fortsatt ikke forstår eller klarer å kontrollere. Styrking av forskningsinnsatsen er avgjørende for at vi skal sikre at utviklingen skjer på en måte som er i tråd med våre verdier som samfunn, sa statsminister Jonas Gahr Støre da regjeringen i fjor lanserte "KI-milliarden". Dette er penger som skal gå til forskning på kunstig intelligens og digital teknologi. 

Bilde
Portrett av Stuart Russel
Stuart Russel, professor og visedirektør ved Kavli Centers for Ethics, Science, and the Public, UC Berkeley. Foto: Brittany Hosea-Small

Under feiringen av Kavliprisen og banebrytende vitenskapelige oppdagelser, er det betimelig å reflektere over hvordan forskningens nyvinninger påvirker samfunnet. 

Hovedtaler er professor Stuart Russel fra UC Berkely. Han og andre fremstående KI-forskere vil forelese om mulighetene og implikasjonene av kunstig intelligens. Torkild Jemterud, vitenskapsjournalist og programleder for Abels tårn i NRK P2, vil lede paneldiskusjonene.

Arrangementet er planlagt i samarbeid med NORA (Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium) og Kavliprispartnerne; The Kavli Foundation og Det Norske Videnskaps-Akademi i tillegg til Kunnskapsdepartementet.

Om Kavliprisen

Bilde
Abelprisutdeling 2019 i Universitetets Aula
Velkommen til konferanse i Universitetets Aula. (Foto: Eirik Furu Baardsen / DNVA)

Kavliprisen hedrer forskere innen det store, det lille og det mest komplekse, innen henholdsvis feltene astrofysikk, nanovitenskap og nevrovitenskap. Den norsk-amerikanske industrimagnaten og gründeren Fred Kavli (1927-2013) har gitt navn og finansiering til Kavliprisen.

– Kavliprisen 2024 hedrer enestående forskere og deres grunnleggende forskning som bringer verden videre. De utforsker planeter utenfor vårt solsystem, de har utvidet feltet nanovitenskap i retning av biomedisin, og de gir oss større forståelse av det nevrologiske grunnlaget for gjenkjenning av ansikter, sa Lise Øvreås, preses ved Det Norske Videnskaps-Akademi da hun kunngjorde for verden hvem som ble tildelt Kavliprisen 2024 i juni tidligere i år. 

Les om Kavliprisvinnerne 2024 her