Kavliprisuka 2022

Vær publikum under intervjuene med Kavliprisvinnerne

Åpent
Muchmuseet (Edvard Munchs plass 1, Oslo)
Kavliprisuka 2022

Kavliprisuka er i år trolig Norges største vitenskapsarrangement. Under årets prisuke skal prisvinnere fra 2022 og 2020 hedres og feires. Kavliprisuka er en feiring av vitenskapen og en mulighet til dialog om og rundt banebrytende forskning innenfor feltene astrofysikk, nanovitenskap og nevrovitenskap. Arrangementene holdes i Oslo og Trondheim.

Dette kan du delta på: 
5. september: Intervjuer med Kavliprisvinnerne 
6. september: Kavliprisutdelingen 2022
8. september: Kavliprisens symposium i astrofysikk (Oslo)
8. september: Kavliprisforelesningene (Trondheim)
9. september: Kavliprisens symposium i nanovitenskap (Trondheim)
9. september: Kavliprisens symposium i nevrovitenskap (Trondheim)

Fred Kavli
Fred Kavli er en industrimagnat som vokste opp i Eresfjord i Romsdalen. Etter endte studier i fysikk ved NTNU i Trondheim reiste han til USA der han etablerte Kavli Corporation i Los Angeles. Da selskapet ble solgt i 2000, opprettet han Kavli Foundation. Dette er i dag en av tre aktører som samarbeider om en av verdens største forskningspriser. Kavliprisen deles ut annethvert år innen astrofysikk, nanovitenskap og nevrovitenskap.   

To verdensledende vitenskapsjournalister kommer til Kavliprisuka – og du kan være med som publikum!

Praktisk informasjon

Vil du være publikum?

Delta som publikum under astrofysikk

Delta som publikum under nanovitenskap

Delta som publikum under neurovitenskap

Opptak fra intervjuene kommer

Forfatter, genetiker og journalist Adam Rutherford og BBC-profil Vivienne Parry intervjuer mottakere av Kavliprisen. Det er to solide vitenskapsjournalister som inntar Munchmuseet under Kavliuka 2022. På intervjulista står vinnere av Kavliprisen, både fra 2020 og 2022. Intervjuene filmes med publikum til stede i amfisalen. 

 

Tidspunkt kommer.

 

Bilde
KAVLIPRISUKA
Kavliprisuka 2022